Türk Su Araştırma MerkeziTürk Su Araştırma Merkezi 0850 302 0 392 Mon - Fri 10:00-18:00 +34-354-5468-8
bilgi@tusam.com.tr
Sistem Üretim ve Satışı
Mühendislik ve Proje
Ulusal İş Ağı Platformu
Ulusal Bilgi Bankası

SEKTÖREL ÇÖZÜMLER

Yiyecek ve İçecek Sektörü

Yiyecek ve İçecek Sektörü Su Arıtma

Gıda, Yiyecek ve içecek üretim sürecinin birçok alanında su kullanılır. Genellikle gelen su kullanımdan önce arıtılmalıdır, bu yüzden su kalitesi düzenleyici ve operasyonel  gereklilikleri karşılar.

Su, gıda ile doğrudan temas halindeki prosesin çeşitli aşamalarında, ürünün ön yıkamasından, flume su gibi bir aktarma ortamı, ürün partiküllerinin hazırlanması ve seyreltilmesi, atıkların yıkanması ve işlemden geçirilmesi gibi bir şekilde kullanılabilir.

Sosyal hizmetleri bölümünde, proses ve makinelerin soğutulması ve soğutma işleminden çıkan ısının giderilmesi için su kullanılır. Buhar, sterilizasyon, ağartma, pastörizasyon, yıkama ve diğer sıcaklık proses yönetimleri için doğrudan ve dolaylı temas dahil olmak üzere çok sayıda işlemi kolaylaştırmak için üretilir.

Tesisin güvenilir ve verimli çalışmasını sağlamak için odaklanması gereken su kalitesiyle ilgili kritik alanlardan bazıları şunlardır:

  • Amaç veya süreç için uygun olan su kalitesinin üretimi
  • Düzenleme gereksinimlerine uymak için proses suyu dezenfeksiyonunu yönetme
  • Isı eşanjörlerinde silmelerin kontrolü ve soğutma sistemlerinin soğutma kuleleri
  • Sistem  performansını en üst düzeye çıkarmak için soğutma sistemlerinin korozyon koruması
  • Düşük hız ısı değiştiricilerde askıda katı madde kontrolü
  • Kritik soğutma ısı değiştiricilerinin kapasitesini ve verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için ölçek depoziti kontrolü
  • Mevzuat gereksinimlerine uymak için kazan ve buhar yönetimi
  • Buhar yoğuşma kalitesini izleme ve proses kirliliğine cevap verme

 

Odaklı yaklaşım, derinlemesine bilgi ve su filtrasyon sistemleri yelpazesi ile TÜSAM;  Gıda, Yiyevek ve İçecek  endüstrisinde her türlü su arıtma talebini karşılamaya hazırdır.