Gıda, Yiyecek ve içecek üretim sürecinin birçok alanında su kullanılır. Genellikle gelen su kullanımdan önce arıtılmalıdır, bu yüzden su kalitesi düzenleyici ve operasyonel gereklilikleri karşılar.
Su, gıda ile doğrudan temas halindeki prosesin çeşitli aşamalarında, ürünün ön yıkamasından, flume su gibi bir aktarma ortamı, ürün partiküllerinin hazırlanması ve seyreltilmesi, atıkların yıkanması ve işlemden geçirilmesi gibi bir şekilde kullanılabilir.
Sosyal hizmetleri bölümünde, proses ve makinelerin soğutulması ve soğutma işleminden çıkan ısının giderilmesi için su kullanılır. Buhar, sterilizasyon, ağartma, pastörizasyon, yıkama ve diğer sıcaklık proses yönetimleri için doğrudan ve dolaylı temas dahil olmak üzere çok sayıda işlemi kolaylaştırmak için üretilir.
Tesisin güvenilir ve verimli çalışmasını sağlamak için odaklanması gereken su kalitesiyle ilgili kritik alanlardan bazıları şunlardır:
Odaklı yaklaşım, derinlemesine bilgi ve su filtrasyon sistemleri yelpazesi ile TÜSAM; Gıda, Yiyevek ve İçecek endüstrisinde her türlü su arıtma talebini karşılamaya hazırdır.